Ομιλίες

 • Εισήγηση με θέμα: «Εφηβεία & Σεξουαλικότητα», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 16/5/2017, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Διαχείριση Κρίσεων Πανικού», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 3/5/2017, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Παιδί & Ίντερνετ», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 24/1/2017, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Διαχείριση άγχους & Κρίσεων πανικού», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 25/10/2016, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Καυγάδες γονέων: Πόσο τραυματίζουν τα παιδιά;», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 27/9/2016, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Καυγάδες γονέων: Πόσο τραυματίζουν τα παιδιά;», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 6/9/2016, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Σεξουαλική παρενόχληση», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 18/5/2016, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Τα όρια στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 13/4/2016, Βόλος.
 • Εισήγηση με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός: συμβουλές και τρόποι αντιμετώπισης», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 29/4/2015.
 • Εισήγηση με θέμα: «Παιδί και διαδίκτυο», ΚΕΚ Εφόδια Καριέρας, 11/3/2015, Βόλος.
 • Ομιλία συμβουλευτικής γονέων με θέμα: “Από το σπίτι στον παιδικό σταθμό: συμβουλές για την καλύτερη προσαρμογή των παιδιών”, προσκεκλημένη από το Νηπιαγωγείο Μικρό Πανεπιστήμιο, 24/9/2014, Βόλος.
 • Ομιλία με θέμα: “Εθισμός στο διαδίκτυο”, προσκεκλημένη από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικός Σταθμός Βόλου, 17/3/2014, στην εστία του «Σπίτι της Οδηγού»,  Βόλος.
 • Βιωματική Ομιλία με θέμα: ” Πώς να διαχειριστώ το σχολικό εκφοβισμό;  Συμβουλές και τρόποι αντιμετώπισης σε γονείς”, διοργάνωση Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων, 24/4/2013, Βόλος.  Παρουσιάστηκαν οι λόγοι για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να δέχεται επιθέσεις εκφοβισμού και βίας στο σχολείο και συμβουλές αντιμετώπισης στους γονείς των παιδιών θυμάτων σχολικού εκφοβισμού καθώς και στους γονείς των παιδιών θυτών.
 • Βιωματική Ομιλία με θέμα: “Κρίσεις πανικού και η διαχείρισή τους”, διοργάνωση καφέ «4 εποχές», 16/1/2013, Βόλος. Αναλύθηκαν οι καταστάσεις όπου το άγχος που βιώνουμε δε θεωρείται φυσιολογικό όπως επίσης λόγοι για τους οποίους ξεφεύγει από τον έλεγχό μας. Συζητήθηκε το τι είναι οι κρίσεις πανικού, πότε εμφανίζονται και ποιά είναι τα αίτιά τους. Τέλος, αναφέρθηκαν τεχνικές διαχείρισης του άγχους και των κρίσεων πανικού.
 • Ομιλία με θέμα: “Τεχνικές επιβράβευσης μαθητών”, προσκεκλημένη από το Σύλλογο Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, 3/3/2012, Εκθεσιακό Κέντρο Φόρουμ, Βόλος. Παρουσιάστηκαν μέθοδοι επιβράβευσης των παιδιών από γονείς και εκπαιδευτικούς. Δόθηκε έμφαση στη σημασία της επιβράβευσης και της ενθάρρυνσης για τους μαθητές και την πορεία τους κι αναλύθηκαν παράγοντες ενίσχυσης κινήτρων.
 • Ομιλία με θέμα: “Άγχος – κρίσεις πανικού”, προσκεκλημένη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, 20/2/2012, Φυτόκο Βόλου. Παρουσιάστηκαν τα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα του άγχους και ο φαύλος κύκλος του στρες. Αναλύθηκαν τα αίτια των κρίσεων πανικού και οι λανθασμένοι συλλογισμοί που καλλιεργούν την ανάπτυξή τους. Παρουσιάστηκαν τεχνικές αντιμετώπισης των κρίσεων πανικού.
 • Εισήγηση με θέμα: “RES INTEGRA PROJECT”, σε εκδήλωση 1ου ΙΕΚ Βόλου, 14/6/2007, Συνεδριακό Κέντρο Μελισσιάτικα Βόλου. Στο πλαίσιο του RES INTEGRA PROJECT που διήρκησε 2 έτη πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες προσωπικές συνεδρίες με τους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ Βόλου με στόχο τη διερεύνηση προβλημάτων ή εξωγενών παραγόντων που συμβάλλουν στη σχολική διαρροή. Από τις συνεδρίες που γίνονταν αρκετές φορές το μήνα με κάθε καταρτιζόμενο ξεχωριστά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προσωπικά προβλήματα και ανησυχίες τις οποίες οι περισσότεροι ένιωθαν την ανάγκη να διερευνήσουν και να αναλύσουν με έναν ειδικό.
 • Ομιλία με θέμα: “O ρόλος της μητέρας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών”, 13/5/2007, προσκεκλημένη από το Σύλλογο γυναικών της Νέας Αγχιάλου. Συζητήθηκε ο δεσμός μητέρας – παιδιού και η σημασία του για την υγιή ψυχολογική ανάπτυξή του. Η μητέρα αποτελεί για το παιδί τη βάση ασφάλειας και στο πρόσωπό της αναγνωρίζει το άτομο που εμπιστεύεται και του παρέχει αγάπη, σιγουριά και «άνευ όρων» αποδοχή. Ο τύπος δεσμού που δημιουργείται μεταξύ μητέρας και παιδιού επηρεάζει σημαντικά την οργάνωση της προσωπικότητάς του και το είδος των διαπροσωπικών σχέσεων που θα διαμορφώσει στην ενήλικη ζωή.
 • Εισήγηση με θέμα: “Ψυχολογικές παράμετροι στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές”, σε εκδήλωση του 1ου ΙΕΚ Βόλου: “O ρόλος του φύλου στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές” 14/4/2006, Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Παρουσιάστηκαν οι ψυχολογικές παράμετροι στην αναζήτηση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων: δομή της προσωπικότητας, ενδιαφέροντα (ανδρών-γυναικών), ικανότητες και δεξιότητες, αίσθηση της αυτοεκτίμησης και προσδιορισμός ελέγχου του ατόμου.
 • Oμιλία με θέμα: “Eφηβεία & Σεξουαλικότητα”, 15/3/2006, Γυμνάσιο & Λύκειο Καναλίων. Αναλύθηκαν θέματα όπως η αφύπνιση της σεξουαλικότητας των εφήβων, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η καλύτερη ηλικία έναρξης της σεξουαλικής ζωής αγοριών και κοριτσιών, ανησυχία αγοριών και κοριτσιών για την πρώτη σεξουαλική επαφή και επιπλέον παρουσιάστηκαν μέθοδοι αντισύλληψης.